17 december 2008

MATERNITY BIG BRA

Min kille och jag har en inköpslista över saker som vi måste köpa Innan Bebis. När man köpt något får man kryssa av saken i den lilla rutan som vi ritat bredvid. Vi gillar att kryssa av. Kryssa av kan kanske vara något av det bästa vi vet. Därför får sakerna på listan inte stå kvar speciellt länge. Vi köper och kryssar, köper och kryssar, köper och kryssar.

Förutom när det kommer till en punkt: Amnings-BH.
- Det får du köpa själv, säger min kille.
- Men ååååå, säger jag. Jag tycker det känns läskigt! Kan inte du kö...
- NEJ!

Och ja, ja. Jag hör er.
"Vad i hela friden är det som är så läskigt med en amnings-BH?" undrar ni.
Tre saker, ska jag säga er.

1. En amnings-BH är ett tydligt tecken på att man snart ska amma. Vilket i sin tur är ett ganska tydligt tecken på att man ska bli morsa. Vilket i sin tur då och då känns läskigare än spöktåget på Gröna Lund.

2. En amnings-BH är alltid ful, men praktisk. Det är lite av min största skräck. Att föräldraskapet kommer förvandla mig till en sådan som älskar fula men praktiska saker. "Åhå", kommer jag att säga. "Det regnar! Låt oss ta på galoscherna!" Och sedan köper jag byxor med dragsko och praktiska fickor och börjar använda broddar under skorna.

3. En amnings-BH är skrämmande stor. "Tänk dig att brösten blir dubbelt så stora som de är nu" säger expediten i affären. "Ta minst en kupa större än du har som gravid. Du ska få plats med en knytnäve extra i kuporna." STÖRRE ÄN JAG HAR SOM GRAVID?!? EN KNYTNÄVE TILL?!? Men ärligt, huuuur är det möjligt? Hur ska jag ens få plats i lägenheten?

Grundat på ovanstående tycker jag att det känns oerhört stort att jag idag lyckats masa mig till en butik och provat tre olika (fula, praktiska och ohyggligt stora) bysthållare utan att dö. Och ännu större att jag faktiskt, FAKTISKT! till slut kom hem med en av dem i en kasse. Det var i och för sig på vippen att jag vände mig om och sprang skrikande därifrån när den slogs in i kassan och det stod MATERNITY BIG BRA med stora bokstäver i displayen. Men jag härdade ut. Jag härdade ut!

Ro hit listan, honey.
Här ska kryssas.
Med svart spritpenna minst.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det var bra gjort! Till barn 1 hade jag köpt en ganska fin(!) bh men på bb insåg jag snabbt att brösten var typ större än barnet och att de aldrig skulle rymmas i bh:n. Ny fick inhandlas... Hur jag ska göra nu med barn 2 vet jag inte... känner också en liten noja för att leta jättejumbo-bh.

Anonym sa...

Vilken bh köpte du och var hittade du den? Måste också köpa amningsbh snart och oroar mig som sjutton. Är i v 26 och har redan gått från en liten a-kupa till att c-kupor sitt jävligt tight. *gulp*

Karin sa...

Kan tipsa om en amnings-bh på La Redoute som faktiskt är fin, ser ut som en vanlig bh och dessutom är jätteskön. Och då har jag d-kupa nu när jag ammar! Jag köpte den i svart och i rosa, i den rosa ser jag tydligen ut som en öststatshora enligt min man, men den svarta är klart godkänd!

Själv gjorde jag misstaget att köpa en amnings-bh med vadderade kupor, urkorkat, går inte att amma med!

Definitivt preggo sa...

Anna! Jag gick till twilfit, och fick hjälp av deras gulliga expediter. Köpte en BH av twilfits egna märke till slut. Har ingen aning om ifall den är bra eller inte, men jag är nöjd med själva inköpet ändå...

Lilla Grå: STÖRRE ÄN BARNET?!?! Ha ha ha ha, skrattade hon nervöst.

Karin: Ska kolla! Tack för tipset.